Turterreng


Sommer

Om sommeren finnes det mange stier man kan følge rundt omkring i fjelltraktene ved Haglebu. DNT - Den norske turistforening har forslag på hvor du kan gå i traktene rundt Haglebu. Haglebu Feriesenter er er flott utgangspunkt for turer på fjellet. 

sommer2

 

Haglebu Kultur- og Natursti

På Haglebu finner man en rekke spor etter tidligere tiders bruk av skogen, marka og fjellet. Mennesker har i alle tider visst å gjøre bruk av naturens rikdommer. I tillegg til et spennende gravfunn fra merovingertid (ca. 570 - 800 e.Kr), er det funnet bevis på både jakt og fangst, jordbruk og seterdrift, men også industri i form av jernutvinning. Likevel er ikke alle sporene like tydelige. Hvilke formasjoner i terrenget er naturlige, og hvilke er menneskeskapte? Følg stien, så kan du lære litt mer om alle de hemmelighetene som ligger skjult rundt i landskapet. Turen er ca 2 km lang og tar omtrent en halvtime. Turen er godt merket og egnet for rullestol, barnevogner osv. Stien starter hos oss.

 

Haglebu - Toveseter

Denne turen finner du her på UT.no og den går fra Haglebu Feriesenter, forbi Ruglandssetra og opp til toppen av heisen. Dette er en tur som tar omtrent 3,5 timer. Den er cirka 11 km lang. Det er en god stigning i begynnelsen, men etter det er man oppe på vidda, og terrenget er passe kupert.

 

Haglebunatten

Man kan følge stien opp til den høyeste toppen, Haglebunatten. Er man av den virkelige sporty typen, kan man ta en dukkert i Snøfonntjenn.

Går man på den andre siden av dalen, kan man gå inn til Småvannene. Her er det mange valgmuligheter. Det finnes merkede løyper som Turistforeningen holder i orden. Når man først har kommet opp over tregrensen er terrenget lett kupert. Det er fint å gå i. Man har mange flotte utsiktssteder innover i fjellet.

 

Haglebu - Dalabu

Om du ønsker å gå en hel dag kan du velge denne ruten. Den er 19 km, og den er beregnet til cirka 5 timer. Da går du langs veien til Flatvollen. Fra Flatvollen er det en kraftig stigning opp gjennom lia mot nordvest til Delesnatten og ned til den vakre Reinsjøen. Deretter går turen vestover over Reinsjøfjellet og ned til Lauvhaugen og Rohaug. Turen går videre et kort stykke på vei og nord for Briskerud går man til stidelet og ned til Dalabu.

Disse turene, og flere til, kan du også se ved å klikke deg inn på UT.no.

Sommer på Haglebu.

Sommer på Haglebu.

Vinter

Leier du hytte eller har campingvogn på Haglebu Feriesenter har du et meget praktisk utgangspunkt for de aller fleste løypene. Det er bare å ta på seg skiene og gå.

På vinteren er det flotte muligheter for å gå på ski i fjellene rundt Haglebu. DNT har forslag på turer med utgangspunkt i Haglebu. Ønsker du å se disse forslagene, klikk deg inn på UT.no.

Dersom du følger denne linken til skisporet.no, vil du kunne se hvor det er preparerte løyper på Haglebu.

I området rundt Haglebu Feriesenter finner du preparerte løyper i ulikt terreng.

I området rundt Haglebu Feriesenter finner du preparerte løyper i ulikt terreng.